De HavenLeerWerkPlaats, het ‘clubhuis’ van de Rotterdamse Haven

Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst tussen de partners van het Leerwerk Akkoord Haven (LWAH) en STC Training & Consultancy (STC T&C) heeft de HavenLeerWerkPlaats uiteindelijk een ‘thuis’ gevonden aan de Soerweg in Rotterdam. Op deze locatie is tevens de STC Campus Waalhaven gevestigd waar het één geheel vormt met een opslagloods en een praktijkcentrum waar o.a. geoefend wordt met vorkheftrucks en andere (interne) transportmiddelen. En nu is deze locatie de komende jaren dus ook formeel het ‘clubhuis’ van en voor de Rotterdamse haven.

Op 8 mei 2020 hebben Simonette Kraaij (Algemeen Directeur STC T&C) en Peter Nagelkerke (Kwartiermaker HavenLeerWerkPlaats) de samenwerking bekrachtigd tussen het Leerwerk Akkoord Haven en STC Training & Consultancy voor de realisatie van een HavenLeerWerkPlaats (HLWP) aan de Soerweg 31 te Rotterdam. Deze locatie is al jaren in gebruik ten behoeve van het onderwijs voor de sectoren Scheepvaart, Transport en Logistiek. Dus bij uitstek geschikt als uitvalsbasis voor de initiatieven die vanuit het Leerwerk Akkoord Haven worden ontplooid.

Simonette Kraaij: “Een arbeidsmarkt creëren met goed opgeleid en wendbaar personeel dat optimaal kan inspelen op de kansen die de economische transitie in de haven biedt. Trots dat de STC-locatie aan de Soerweg de komende jaren dé ontmoetingsplaats is voor iedereen die aan de slag wil gaan én blijven in onze mooie haven!“

“Mooi om op deze constructieve manier te kunnen samenwerken met STC T&C om de HavenLeerWerkPlaats een gezicht te geven in de Rotterdamse haven. Op naar een mooie samenwerking en dito invulling!” aldus Peter Nagelkerke, Kwartiermaker HavenLeerWerkPlaats.